Tuotteet

Teemme kaikenlaisia kappaleita lujitemuovista ja teknisistä muoveista – aina mittojen mukaan.

IMATEX-SÄILIÖT

Imatex Finland Oy valmistaa säiliöitä tilauksesta. Käytämme materiaaleina parhaita lujitemuoveja ja kestomuoveja. Valitsemme tarvittaessa materiaalin kuhunkin käyttökohteeseen parhaiten sopivaksi. Mitoitamme säiliöt yhteistyössä tilaajan kanssa. Suunnittelemme säiliöiden rakenteen ja valmistustavan. Hankimme tarvittavat tiedot lujuuslaskennasta. Säiliöt valmistetaan omissa tuotantotiloissamme ja toimitetaan asiakkaalle. Tarvittaessa asennamme säiliöt asiakkaan kohteeseen käyttövalmiiksi.

Imatex-säiliöiden halkaisija on ollut 100-6500 mm. Tilavuudet ovat vaihdelleet litraluokasta aina satoihin kuutiometreihin asti.

Imatex-säiliöt valmistetaan tiukkojen laatuvaatimusten mukaan. Teemme myös PED-direktiivin mukaisia painelaitteita komposiiteista ja kestomuoveista. Toiminnan laadun varmistuksessa käytämme ilmoitettujen tarkastuslaitosten (Notified Body) ja akkreditoitujen tutkimuslaboratorioiden palveluita.

putkistot

Valmistamme putkistoja tilauksesta. Lujitemuoviset ja yhdistelmärakenteiset putkiston osat valmistamme itse. Kestomuoviset putket ja osat hankimme alan johtavilta toimittajilta. Tarvittaessa avustamme tilaajaa materiaalin valinnassa ja putkistosuunnittelussa. Esivalmisteet teemme omalla tehtaallamme tarkoituksenmukaisissa tiloissa. Ammattitaitoiset asentajamme saattavat asennukset valmiiksi asiakkaan kohteessa. Teemme myös laajempia putkiurakoita yhteistyöverkostojemme avulla.

Vakiokoot putkille ja putken osille alkaen 10 mm. Pystymme valmistamaan lujitemuovista suuria putkikokoja aina 5000 mm halkaisijaan asti. Paineluokat PN1-PN25.

Putkistot valmistetaan lakien, ohjeiden ja standardien mukaan.

Imatex-akselinsuojat

Imatex-akselinsuojat valmistetaan lujitemuovista. Akselinsuojia käytetään isojen akseleiden päällä suojaamassa käyttäjiä pyöriviltä osilta. Imatex-suojien perusmallit ovat kiinteät akselinsuojat, nivelletyt akselinsuojat sekä U-suojukset. Lujitemuovi on suojusten materiaalina ylivoimainen; kevyt, ruostumaton ja kestävä.

Kiinteitä suojia käytetään yleensä täysin suorien akseleiden tai kytkimien suojana. Vakiokoot suojan leveyden ja korkeuden mukaan D150-D700 mm. Pituus räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan.

U-suojia käytetään lähinnä kytkinten suojana. Vakiomuotteja löytyy noin 150 mm leveästä alkaen. Pituus ja korkeus sekä kiinnityslaippojen malli räätälöidään.

Nivelletyt suojat mahdollistavat akselin kääntämisen noin 20 asteen verran. Nivellettyjen suojien pituudessa on säätövaraa yleensä 50-100 mm. Vakiokoot halkaisijan mukaan D200-D700.

Akselinsuojien lisäksi valmistamme muitakin koteloita, moottorin- tai hihnasuojia ja suojuksia lujitemuovista. Teemme myös vanhojen suojusten uustuotantoa mallin mukaan.

piiput ja kanavat

Imatex valmistaa lujitemuovista ja yhdistelmärakenteista savupiippuja ja hönkäkanavia. Tuotteet suunnitellaan lujuuslaskelmien pohjalta. Kanavat ja piiput valmistetaan tuotantotiloissamme esivalmisteiksi tai valmiiksi asti. Tarvittaessa asennamme myös piiput ja kanavistot asiakkaan tiloissa.

Lujitemuovi on kevyt ja kestävä materiaali hönkäkanavien ja savupiippujen valmistukseen. Erityisesti lähellä kastepistettä oleville höngille lujitemuovi sopii hyvin – korroosio ei ole ongelma.

huuvat

Imatex valmistaa lujitemuovisia suojuksia myös suuren mittakaavan laitteisiin kuten sellun pesurirumpujen huuviksi. Lujitemuovi sopii huuvan materiaaliksi erinomaisesti keveytensä ja korroosion keston ansiosta.

Meillä on kattava muottivalikoima eri kokoisille huuville. Huuvat tehdään lohkoista tilaajan suunnitelmien mukaan. Lohkojen yhteensopivuus varmistetaan tuotannon aikaisella koekasauksella. Kuljetusta varten huuvat puretaan osiksi. Osat pakkautuvat pieneen tilaan. Huuvien mukana toimitetaan aina selkeä kasausohje. Tarvittaessa käymme asiakkaan tiloissa kasaamassa ja asentamassa huuvan paikalleen.

imamix-putkisekoittimet

Imatex valmistaa Imamix-putkisekoittimia. Staattisia putkisekoittimia käytetään kemikaalien sekoittamiseen, homogenointiin, lämpötilan tasaamiseen ennen mittausta ja moniin muihin käyttötarkoituksiin. Staattisissa sekoittimissa ei ole lainkaan liikkuvia osia, vaan ne toimivat virtauksen voimalla. Imamix-putkisekoittimet tehostavat kemikaalien toimintaa ja parantavat mittaustulosten luotettavuutta.

Imatex valmistaa putkisekoittimia teräksistä, kestomuoveista, lujitemuoveista sekä yhdistelmistä. Materiaalin päättää tilaaja. Tarvittaessa autamme materiaalin valinnassa. Sekoittimet mitoitetaan, suunnitellaan ja valmistetaan tuotantotiloissamme.

Valmiit sekoittimet tarkastetaan, koeponnistetaan ja toimitetaan asiakkaalle.

Imamix-putkisekoitinten vakiomalleja on putkikokoihin DN10-DN700. Isommat sekoittimet mitoitetaan tapauskohtaisesti, aina DN5000 halkaisijaan asti.

erikoistuotteet

Jokainen tuotteemme tehdään tilauksesta. Teemme myös täysin uniikkikappaleita ja prototyyppejä lujitemuovista ja kestomuoveista. Tilaaja määrittää tarpeet ja toimituslaajuuden. Imatex suunnittelee, selvittää parhaat valmistusmenetelmät, hankkii tarvittavat raaka-aineet ja valmistaa kappaleen tarkalleen halutun mukaan.

TAUSTAA: Komposiitit

Hartsista ja erilaisista lujitteista valmistetaan komposiittimateriaaleja moniin vaativiin sovelluksiin. Keveys, poikkeuksellinen lujuus painoon verrattuna, syövyttävien olosuhteiden kesto ja erinomainen muovailtavuus ovat lujitemuovituotteiden etuja. Teemme lujitemuovikomposiiteista säiliöitä, putkistoja, pesureita, erilaisia suojuksia, koneiden ja laitteiden osia.

Yhdistelemällä lujitemuovikomposiitteja ja teknisiä muoveja saadaan usein vielä paremmin käyttötarkoitukseensa sopivia tuotteita. Yhdistelmärakenteet voidaan valmistaa kestämään ääriolosuhteita kuten kuumia vahvoja happoja tai erittäin myrkyllisiä aineita.

Komposiittimateriaalin raaka-aineet valitaan aina sovelluksen mukaisesti. Valikoima on hyvin laaja ja meiltä saat tarvittaessa apua oikean materiaalin valinnassa.

taustaa: Tekniset muovit

Teknisillä muoveilla voidaan rakentaa esimerkiksi säiliöitä ja putkistoja. Muoveista valmistetaan myös koneiden ja laitteiden osia olosuhteisiin, joissa metallit kestävät huonosti. Usein muovituote on hinnaltaan ja kestävyydeltään hyvin kilpailukykyinen verrattuna vastaavat olot kestäviin metallituotteisiin.

Esitteet:

Yleisesite

Akselinsuojat

Staattiset sekoittimet