Site icon KOMPOSIITTIA SUOMESTA

Yrityksemme tarina

 
Vuonna 1974 Suomen lujitemuoviteollisuus oli kovin erinäköinen kuin nyt. Materiaalina lasikuitu oli uusi ja sitä käyttäviä yrityksiä vähän. Veneteollisuus otti ensiaskeleitaan lasikuidun parissa. Teollisuudessa materiaalista jo tiedettiin, joskin se oli vielä jotain uutta ja eksoottista. Kysyntää kuitenkin oli. Imatran seudulle oli jo muodostunut osaamista muovialalta.
 
Näistä oloista syntyi Imatexin tarina. Yrityksen perusti Pentti Seitsonen, mukana alkuajoista lähtien oli myös Häkkisen perhe. Henkilöstöä Imatex on saanut monenlaisista koulutustaustoista, kuten ompelijoista, levysepistä, autonasentajista ja puusepistä. Onpa työstä tykätty niinkin pitkään, että uraa Imatexin palveluksessa on kertynyt kymmeniä vuosia. Ja miksei olisi, työpäivät ja tehtävät ovat varsin vaihtelevia. Usein ollaan pajalla mutta usein käydään myös asiakkaiden luona, tehtailla ja tuotantolaitoksilla.
 
Alusta lähtien Imatex on tehnyt lujitemuovista monenlaisia tuotteita. Yhdistävänä tekijänä on aina ollut tuotteiden hyvä kestävyys ja korkea laatu. Tänäkin päivänä näitä 1970-luvulla valmistettuja Imatexin tuotteita on päivittäisessä käytössä.
 
Imatex keskittyy yritysasiakkaisiin. Nykyinen tuotevalikoima käsittää teollisuudessa käytettyjä tuotteita. Valmistamme eri teollisuuden aloille mm. putkistoja, säiliöitä, reaktoreita, pesureita, suodattimia ja suojuksia. Usein tuotteet ovat varsin suuria kooltaan. Pienempiä tuotteita ovat Imamix-putkisekoittimet, akselinsuojat sekä monenlaiset putkiston erikoiset liitososat ja asennelmat.
 
Toimipaikkoja Imatexilla on nykyisin yksi, Ruokolahden kunnan Puntalan kylässä. Aiemmin toimitiloja on ollut Rauhassa, Kurkvuoressa, Rönkässä ja myös Kotkan Jylpyllä. Väkeä meillä on töissä säännöllisesti noin 25 henkilöä. Nykyiset omistajat käyvät myös päivittäin töissä Imatexilla ja hoitavat firmaa kuin omaansa konsanaan.
 
Puntalasta lähetetyt tuotteet päätyvät teollisuuden asiakkaille ympäri maailmaa. Tuotteitamme on käytössä kaikilla mantereilla ja isommilla saarillakin. Viennin määrä vaihtelee vuodesta toiseen, ollen kuitenkin merkittävä. Osan tuotteista viemme itse, osan vievät ulkomaille kotimaassa toimivat asiakkaamme.
Exit mobile version